I framtiden siktar jag på att jobba som advokat i Borås

Hej och välkommen till bloggen. I år sommarjobbar jag på häktet för det är nämligen så här att jag nu har läst klart första året på juristutbildningen och jag tänkte att det kunde vara bra att skaffa sig lite arbetslivserfarenhet. Mitt mål är att jag så småningom ska kunna bli en advokat i Borås som ska kunna få hjälpa dem som bland annat befinner sig inne i häktet. Jag vet redan nu hur takterna går hos er som läser detta inlägg. Många tycker kanske att de häktade gott kan sitta där de sitter, men kom då ihåg att ingen som sitter där har blivit dömd ännu och faktiskt har det förekommit att oskyldiga häktats. Alla behöver ha någon som företräder dem och nu har jag fått en förebild inne på häktet, men denne person är inte intagen, utan är en advokat i Borås som kommer till häktet för att företräda en del av de häktade. Jag lär av henne, så kanske jag kan bli lika bra advokat en vacker dag. Hon som jag pratar om är som sagt en advokat i Borås med omnejd som heter Hanna Larsson och det var en i personalen på häktet, en gammal räv, som sa att om hon någon gång skulle behöva en advokat i Borås så skulle hon aldrig vilja ha någon annan än Hanna Larsson. Vissa häktade har restriktioner och får inte se på teve eller läsa tidningar eller ha kontakt med någon annan än häktespersonalen och sin advokat. Hanna Larsson blir därför viktig både som den duktiga advokat i Borås hon är när hon företräder den misstänkte, men jag har märkt att hon även blir som en medmänniska och att hennes besök betyder mycket för dem som är intagna på häktet och som har fått henne förordnad av rätten. 

Du gillar kanske också...